DIJELOVI MOG ŽIVOT

Ono što je vjetar donio to će vjetar i odnijeti...

17.02.2012.

Žašto se odlučujemo za prevaru u vezi...

Kako vrijeme prolazi sve više čujem govor kako je neko nekoga prevario u vezi, te muškarci su svi isti, te sve su žene iste. Sve to slušam pa sam se malo bacila i na razmišljanje na tu tematiku, možda zato što se i meni isto desilo, a možda i zato što trenutačno zbog spleta okolnosti imam višak slobodnoga vremena pa ne znam šta su sa sebe…

Pa sad moram reći onu svima poznati rečenicu: „ malo je previše iskustva reći da smo svi isti…“ I nismo svi isti, ali postoje neke činjenice i situacije gdje su nam mišljenja manje-više jednaka. Biti prevaren od strane voljene osobe, nije lijepo i niko ne voli. Uglavnom to je bolno iskustvo i svako na svoj način prerađuje to iskustvo. Isto tako moram malo biti realna i reći da nisu samo muškarci oni koji varaju, varaju i žene. Samo razlozi i motivi koji vode ka prevari kod muškarca i žena su različiti.
Kao što svi znamo, muškarac ako ima mnogo žena u svom životu s kojima je bio važi za frajera, a ukoliko je to slučaj sa ženom onda je ona smatrana za k…. Svima već poznato. Klišej zar ne? Upravo je to razlog i zašto neke žene opraštaju prevaru svojim voljenim, jer ipak negdje u podsvijesti znaju da je prevara muškarcima „zapisana u genetskom kodu“. Međutim kada žena prevari njoj se to ne oprašta, čak šta više biva „pljuvana“ sa svih strana, kako od muškaraca tako i od žena. Samo istina je ta da kad žena prevari muškarca situacija je mnogo ozbiljnija nego što se to na prvi pogled čini. Ne, ne mislim zato što je žena pa joj to ne priliči… Ključ je u motivu prevare.
Muškarac kad prevari svoju voljenu to ne mora uvijek da bude znak da on nju ne voli, nego je vjerovatno u tom trenutku bio fizički privučen tom nekom drugom, i odlučio se malo „opustiti“. Nemoj te misliti da branim muškarce koji varaju, samo hoću da naglasim MUŠKARAC KAD VARA NE UKLJUČUJE NIKAKVE EMOCIJE. Za muškarca je to kao odlazak u teretanu, čista usputna rekreacija. Jer na kraju se uvijek vraća svojoj voljenoj i nije spreman da radi kratkotrajnog zadovoljstva odrekne one koju je izabrao da bude pored njega. Zato treba upamtiti da muškarci skoro nikad u svoje avanture ne upliću emocije tj. Ne miješaju fizičko zadovoljstvo sa iskrenom ljubavi.
Zašto kad žena vara situacija je mnogo ozbiljnija? Kao što znamo žene su vrlo senzibilne. Mi želimo pažnju od muškarca čak i poslije 5 godina želimo da bude kak i prvoga dana ( ili na početku veze), mi od muškarca želimo mnogo više od nekoga s kim možemo da zadovoljimo svoje fizičke potrebe. Kao žena tvrdim da žene ne žele da imaju muškarca kojem će nakon izvjesnoga vremena biti kao sestra ili još gore mama. Mi želimo pažnju ljubav, nekoga ko će nas razumjeti, ko će nas slušati kad nam je teško i imati razumijevanje za naše svakodnevne probleme, ma koliko se oni činili beznačajnim. Dragi muškarci šta to vi podrazumijevate kad kažete: „Sve sam joj pružio!“ Šta je to sve? Jer ako mislite na to da donosite svoji plaću u kući, te da ima sve što im je potrebno u domaćinstvu, ja ću vam reći to nije dovoljno. Da li kad dođete kući zavalite se pred TV i nije vas briga šta se sa vašom ženom dešava, šta se u njoj dešava, o čemu razmišlja i šta želi? Ako je tako onda se zapitajte dragi muškarci da li stvarno ste sve pružili svojoj voljenoj.
Sad da se vratim na početak, kao što rekoh, ženama je potrebna pažnja, razumijevanje. Neko ko će u našim očima vidjeti da nam je teško i ko će insistirati na tome da čuje naše tegobe čak i onda kad same kažemo da nam nije ništa. Ukratko nama treba pored one materijalne sigurnosti i muška emocionalna podrška, da bi mi bile sretne i zadovoljne. Ukoliko to nemamo kod svoga muškarca, emocionalnu podršku potražit ćemo na drugom mjestu. To može biti prijatelj kojega dugo znamo, kolega na poslu, komšija… Vremenom počinjemo se emocionalno vezivati za tog nekoga drugoga koji nam je pružio to nešto što nismo dobili od muškarca koji je pored nas… Eh sad smo na pola puta do prevare, a možda i više. Kad počnemo razvijati emocije prema drugom muškarcu tada smo spremne i na taj korak dalje, a to je da mu se predamo i fizički a ne samo psihički. I desi se to da prevarimo partnera.
Dragi muškarci jel´ vam sad jasno zašto je ženska prevara mnogo ozbiljnija nego vaša. Ukoliko vas je žena ili dugogodišnja djevojka prevarila, zapitaj te se dobro prije nego li je osudite za nešto što ste je možda indirektno vi natjerali. Nešto u vašem odnosu opasno nije bilo uredu.

Ženska prevara je ozbiljnija zato što uključuje emocije. Za ženu to nije samo usputna rekreacija kao što je to slučaj sa muškarcima. Žena se preda tom nekom sva, dušom i tijelom, iako je možda svjesna da takva veza nema budućnost. Žena kad prevari to je znak da je stanje alarmantno. Samim činom prevare pokušava da kaže da joj ne pružate ono što je dovoljno. Prevarom ona povrjeđuje vas i sebe, iako ona najviše gubi…

Bilo kako bilo, činjenica stoji da varaju i jedni i drugi. Prevara nikad ne dolazi iz sretne veze. Ljudi koji su u sretnoj vezi ili braku oni i ne pomišljaju na prevari. Sve što sam napisala je neko moje mišljenje i da naglasim da uvijek ima izuzetaka, jer ima i žena koje varaju čisto radi uzbuđenja a ne zapostavljenosti. Samo onaj ko je bio prevaren možda razumije kakav je to osjeća i koliko zna da boli. Zato svi koji su u iskušenju da prevare voljenu osobu neka dva puta razmisle da li je vrijedno….

DIJELOVI MOG ŽIVOT
<< 02/2012 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829

MOJI LINKOVIMOJI FAVORITI
Miholjsko ljeto.
Oplaneti se - recikliraj
Dnevnik posebnih
BLOG ZA PAMETNE i one koji ce to tek postati :)
Duh Koji Hoda
Još jedan krug na mom vrtuljku
'Još unazad godine brojim..'
we are inevitable.
__malo drugačija mama!__
ONLINE ZARADA
Apel za anketu
više...

BROJAČ POSJETA
19577

Powered by Blogger.ba